Till startsidan

Trävirke utomhusVårt nordiska klimat ställer höga krav på trävirke som skall användas utomhus

Stora temperaturväxlingar, stark sol, fukt, väta, snö och blåst.  I vårt klimat ställs det höga krav på trävirke som ska användas vid byggnationer utomhus.

Som regel krävs tryckimpregnering och regelbundet underhåll för att skador ska kunna förhindras.  Ibland kan det här med underhåll ställa till med problem.  Byggnationen kan helt enkelt ligga så oländigt till att det blir en omöjlighet. Kanske räknade man inte med underhåll vid uppförandet, och när behovet är ett faktum saknas ofta resurser för att kunna utföra det.

MøreRoyal® ger längre livslängd med mindre underhåll

Med detta i åtanke tillverkar och marknadsför vi MøreRoyal® på den svenska marknaden sedan början av 90-talet.  Produkten lämpar sig för byggnationer utomhus där kraven till låga drifts- och underhållskostnader prioriteras. MøreRoyal® är godkänt enligt NTR klass AB och uppfyller miljökrav som ställs i Norden.

Du använder MøreRoyal® överallt där du annars skulle ha valt vanligt tryckimpregnerat trä

På alla platser och till alla byggnationer där du skulle välja vanligt tryckimpregnerat virke kan du med större fördel använda MøreRoyal®.   Det har en vacker yta med mycket trästruktur och du kan få det i fyra olika färger – ljusbrunt (utan pigment), rött, brunt eller ockra.  MøreRoyal® är ett naturligt material som smälter in i de flesta miljöer tillsammans med andra typer material.

 

Ockra RY-20
Röd RR-20
Brun RB-10
Utan Pigment RO-0

© 2008 MøreTre